fi en sv

Jäseneksi

Taiteilijat O ry:n jäseniksi voidaan hyväksyä taiteilijoita, jotka käyttävät kuvataiteen kenttään luettavissa teoksissaan taideteollisen taiteen perinteisiin pohjautuvaa materiaalipohjaista ilmaisua konkreettisena tai käsitteellisenä lähtökohtana. Valintaan vaikuttavina tekijöinä arvioidaan mm. taidekoulutus, taiteellinen toiminta suhteutettuna ammatti-ikään: näyttelytoiminta, apurahat ja palkinnot, kokoelmat ja julkiset teokset, muu toiminta taiteilijana sekä näytekuvat (portfolio) ja sanallinen kuvaus hakijan taiteesta.

Taiteilijat O ry on Teollisuustaiteen Liitto Ornamon jäsenyhdistys. Ornamon sääntöjen mukaan jäsenyhdistysten kaikkien jäsenten tulee kuulua myös Ornamoon henkilöjäseninä. Ornamon sähköisen jäsenhakukaavakkeen voit täyttää Ornamon sivuilla.

Voit hakea Taiteilijat O:n jäsenyyttä lähettämällä hakemuksen osoitteeseen taiteilijat.o.ry@gmail.com.

Jäsenhakemukseen tulee liittää ansioluettelo sekä taiteilijan työskentelyä monipuolisesti tekstein ja kuvin esittelevä portfolio tai linkki taiteilijan nettisivuille, joista löytyy kattava esittely taiteilijan tuotannosta.

Taiteilijat O ry:n hallitus käsittelee saapuneet jäsenhakemukset kokouksissaan. Jäsenhakemuksia käsitellään läpi vuoden paitsi kesäisin, jolloin hallitus ei kokoonnu.

Jäsenkriteereistä:

Valinnan perusteita, joiden yhteispaino vaikuttaa jäseneksi hyväksymiseen:

• taidekoulutus

Taiteellinen toiminta suhteutettuna ammatti-ikään:

• näyttelytoiminta:
    • yksityisnäyttelyt, näyttelypaikan merkittävyys arvioidaan
    • ryhmänäyttelyt, näyttelypaikan merkittävyys arvioidaan
    • valtakunnallisesti merkittävät jurytetyt näyttelyt
    • merkittävät ulkomaiset jurytetyt näyttelyt
    • kutsunäyttelyt, merkittävyys arvioidaan
  • apurahat ja palkinnot:
    • valtion taiteilija-apurahat