Taiteilijat O
fi en sv

TAITEILIJAT O ry

Hallitus 2023

Leena Hyttinen, artenomi (AMK), puheenjohtaja

Keramiikka- ja lasitaiteilija, artenomi AMK

Leena asuu Tampereella ja työskentelee Nokialla. Hän rakentelee ajatuksia savella ja muodoilla – välillä intuitiivisesti materiaalin ja tekemisen valloissa, välillä vahvan tavoitteellisesti konsepti edellä.

Leena on mukana hallituksessa yhteisen hyvän ja joukkovoiman puolesta.

Kotisivut: leenahyttinen.fi

Leena_Hyttinen_portrait_Photocredit_Laura_Happo copy 3.jpg

Valokuva: Laura Happo

Katariina Guthwert, TaM

Taiteen maisteri (TaM), keramiikkataiteilija, koruntekijä ja taidekasvattaja

Katariina työskentelee ja opettaa Helsingissä. Hän tekee tekstiilipohjaisia koruja, joista tunnetuin on Yleisurhoollisuusmitali (2005).

Keramiikkataidetta tehdessään hän on mieltynyt materiaalin kokeelliseen käyttöön. Viime aikoina hän on tehnyt teoksia eri puolila Suomea kaivamastaan puna- ja kaoliinisavesta.

Kotisivut: katariinaguthwert.com

Katariina Guthwert 221121 muotokuva kuvaaja Teemu Ullgrén.jpg

Valokuva: Teemu Ullgrén
 

Niina Hiltunen, YAMK

Tekstiilitaiteilija ja kuvataiteilija YAMK, pedagogi. Niina tekee tekstiilitaiteen väitöstutkimusta Lapin yliopistoon, asuu Kangasalla ja työskentelee Nokialla.

Niinan työskentely on lähtökohtaisesti monitaiteista ja nojaa vahvasti aiempaan koulutukseen kielitieteilijänä sekä pitkään musiikkiharrastukseen. Niina kutoo abstrakteja, kolmiulotteisia tekstiilitaideteoksia pääosin tekstiilimateriaaleista.

Niinaa kiinnostaa edistää Taiteilijat O:lle luontevan monialaisuuden ja taiteen rajojen ylittämisen lisäksi kansainvälisyyttä.

kotisivut: www.niinahiltunen.com

Niina.jpg

Virpi Vesanen-Laukkanen, TaM

Tekstiili- ja kuvataiteilija, taidekasvattaja, TaM
 

Helsingissä asuva, Harakan saaren taiteilijatalossa työskentelevä Virpi toteuttaa teoksensa mm. tekstiilistä ja paperista. Hänen työskentelynsä teemana on ollut viime vuosina mummola. Se on tila, aika ja paikka, jossa eri sukupolvet ja kaksi erilaista kulttuuria kohtaavat. 

Virpi toimii myös opettajana, jolle taiteen saavutettavuus sekä osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen ovat tärkeitä.
 

kotisivut: virpi-vesanen-laukkanen

Virpi Vesanen-Laukkanen_rajattu.jpeg

Mervi Vuolas, TaM

Tekstiilitaiteilija, muotoilun opettaja, TaM

Mervi on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta Tekstiilitaiteen laitokselta. Viimeaikaisessa taiteellisessa työskentelyssään hän on käyttänyt second hand materiaaleja ja kasvivärejä. Mervi opettaa Turun ammattikorkeakoulussa muotoilua.

Hallitustyössä häntä kiinnostaa yhteistyö ja näyttelytoiminta.

kotisivut: www.finnishdesigners.fi/portfolio/mervi.vuolas

MerviVuolas.jpg

Työryhmien yhteystietoja on projektien yhteydestä

Yhteystiedot

Taiteilijat O ry

Annankatu 16 B 35-36
00120 Helsinki

taiteilijat.o.ry@gmail.com
 

Säännöt

Taiteilijat O ry:n uudet säännöt (pdf) on hyväksytty vuonna 2018.

 

Taiteilijat O ry, Konstnärerna O rf on vuonna 2006 perustettu materiaalipohjaisen kuvataiteen ammatillinen ja valtakunnallinen taiteilijajärjestö. Taiteilijat O ry:n jäseniksi voidaan hyväksyä ne Ornamon jäsenet, jotka käyttävät teoksissaan materiaalipohjaista ilmaisua ja joiden taiteessa taideteollisuuden perinteet tai eri materiaalien käyttö ovat konkreettisina tai käsitteellisinä lähtökohtina. Tällä hetkellä yhdistyksellä on 155 jäsentä.

Taiteilijat O ry:n toiminta painottuu taiteilijana toimimisen ammatillisten edellytysten, työssäjaksamisen ja osaamisen kehittämiseen sekä verkostoitumisen edistämiseen.

Järjestön tarkoituksena on kehittää materiaalipojaista nykytaidetta ja vahvistaa sen asemaa taiteen monimuotoisessa kentässä ja edistää vuoropuhelua eri kuvataiteen osa-alueiden taiteilijoiden kanssa. Alan taiteen tunnettavuutta edistetään mm. näyttelyitä ja tapahtumia järjestämällä niin koti- kuin ulkomailla.

Taiteilijat O:n toiminnassa on pitkään korostunut myös yhteiskunnallinen näkökulma ja kulttuurihyvinvoinnin edistäminen. Tämä ilmenee näytelyiden viemisessä myös pääkaupunkseudun ulkopuolelle, näyttelyiden yhteydessä järjestettävissä työpajoissa ja Taidekummi-projektina.

Taiteilijat O ry on Ornamo ry:n jäsen. Taiteilijat O ry:n tavoitteena on muodostaa linkki Ornamon ja Suomen Taiteilijaseuran välille.