fi en sv

Hallitus 2022

Reetta Hiltunen, TaM, puheenjohtaja

Kuvataitelija, muotoilija, TaM, Helsinki

Taiteilijat O ry:n puheenjohtajan Reetta Hiltusen työhuone sijaitsee nykyisin Katajanokalla. Tunnusomaista Hiltusen työskentelylle ovat hahmokeskeiset ruiskumaalaukset paperille ja niistä kootut kollaasit giclée-vedoksiksi.

Hallitustyöskentelystä: Toivon Taiteilijat O:lle aktiivista osallistuvuutta ja näkyvyyttä osana Ornamoa ja taiteen kentällä.

kotisivut: reettahiltunen.com

5ED8465A-1639-4F82-AF0B-35A5D12FAC85.jpg

Leena Hyttinen artenomi (AMK) varapuheenjohtaja

Keramiikka- ja lasitaiteilija, artenomi AMK

Leena asuu Tampereella ja työskentelee Nokialla. Hän rakentelee ajatuksia savella ja muodoilla – välillä intuitiivisesti materiaalin ja tekemisen valloissa, välillä vahvan tavoitteellisesti konsepti edellä.

Leena on mukana hallituksessa yhteisen hyvän ja joukkovoiman puolesta.

Kotisivut: leenahyttinen.fi

Leena_Hyttinen_portrait_Photocredit_Laura_Happo copy 3.jpg

Valokuva: Laura Happo

Katariina Guthwert, TaM

Taiteen maisteri (TaM), keramiikkataiteilija, koruntekijä ja taidekasvattaja

Katariina työskentelee ja opettaa Helsingissä. Hän tekee tekstiilipohjaisia koruja, joista tunnetuin on Yleisurhoollisuusmitali (2005).

Keramiikkataidetta tehdessään hän on mieltynyt materiaalin kokeelliseen käyttöön. Viime aikoina hän on tehnyt teoksia eri puolila Suomea kaivamastaan puna- ja kaoliinisavesta.

Kotisivut: katariinaguthwert.com

Katariina Guthwert 221121 muotokuva kuvaaja Teemu Ullgrén.jpg

Valokuva: Teemu Ullgrén

Piia Lieste, TaM

Keramiikkataiteilija, Rovaniemi

Taiteilijat O ry:n hallituksen Lapin vahvistus, Piia Lieste asuu Rovaniemellä. Lieste työskentelee kuva-, katu- ja ympäristötaiteen parissa. Savi on Piian lempimateriaali ja hän käsittelee aikaan liittyviä teemoja teoksissaan.

kotisivu: plieste.blogspot.com

IMG_20210202_141350.jpg

Anna-Kaisa Haanaho, muotoilija YAMK

Keramiikkataiteilija, muotoilija YAMK, Hämeenlinna

Haanaho työskentelee studiollaan Hämeenlinnassa keramiikan parissa intuitiivisesti ja kokeilevasti. Teoksissaan hän pohtii ympäröivää maailmaa ja sen tilaa. Oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi hän työskentelee osallisuuden ja kulttuurihyvinvoinnin edistämisen parissa.

kotisivut: anna-kaisa.haanaho.fi

haanaho.jpg

Työryhmien yhteystietoja on projektien yhteydestä

Taiteilijat O ry

Annankatu 16 B 35-36

taiteilijat.o.ry@gmail.com

Säännöt

Taiteilijat O ry:n uudet säännöt (pdf) on hyväksytty vuonna 2018.

Taiteilijat O ry, Konstnärerna O rf on vuonna 2006 perustettu taideteollisen alan kuvataiteilijoiden ammatillinen ja valtakunnallinen taiteilijajärjestö. Taiteilijat O ry:n jäseniksi voidaan hyväksyä kuvataiteilijoita, jotka teoksissaan käyttävät materiaalipohjaista ilmaisua ja joiden taiteessa taideteollisuuden perinteet ovat konkreettisina tai käsitteellisinä lähtökohtina. Tällä hetkellä yhdistyksellä on noin 150 jäsentä.

Järjestön tarkoituksena on edistää ja kehittää taideteollisten alojen nykytaidetta ja vahvistaa sen asemaa taiteen monimuotoisessa kentässä. Visuaalisen kulttuurin alueella taiteiden väliset rajat ovat menettäneet merkitystään käsitteellisen sisällön korostuessa.

Taiteilijat O ry:n toiminta painottuu taiteilijana toimimisen ammatillisten edellytysten kehittämiseen. Alan taiteen tunnettavuutta pyritään edistämään mm. näyttelyitä ja tapahtumia järjestämällä paitsi oman alan sisällä myös vuoropuhelussa muiden kuvataiteen osa-alueiden taiteilijoiden kanssa.

Taiteilijat O ry on jäsenenä Ornamo ry:ssä. Taiteilijat O ry:n tavoitteena on muodostaa linkki Ornamon ja Suomen Taiteilijaseuran välille.