fi en sv

Hallitus 2019

Reetta Hiltunen TaM puheenjohtaja

Kuvataitelija, muotoilija

Hallitustyöskentelystä: Toivon Taiteilijat O:lle aktiivista osallistuvuutta ja näkyvyyttä osana Ornamoa ja taiteen kentällä.

kotisivut: reettahiltunen.com

omakuva_reettah.jpg

Heidi Aulikki Puumalainen TaM varapuheenjohtaja

Taiteilija, muotoilija, TaM

Heidi Aulikki työstää pääsääntöisesti keramiikkaa työhuoneellaan Helsingin sydämessä Ullanlinnassa.

kotisivut: heidiaulikki.com

heidiaulikki

Annukka Mikkola

Tekstiilitaiteilija TaM, yhteisötaiteilja, kuvataidekasvattaja TaM

Portfolio: annukka.mikkola

Anna Hackman

Keramiker, Konst.mag. Helsingfors

hemsida: annahackman

Piia Lieste

Keramiikkataiteilija, Hämeenlinna

kotisivu: plieste.blogspot.com

Anna-Kaisa Haanaho

Keramiikka- ja lasitaiteilija, Hämeenlinna

kotisivut: anna-kaisa.haanaho.fi

anna-kaisa_kuva.jpg

Elina Laitinen

Taiteilija ja vaatesuunnittelija TaM, Helsinki

kotisivut: elinalaitinen.com

elina_kuva.jpg

Työryhmien yhteystietoja on projektien yhteydestä

Taiteilijat O ry

Annankatu 16 B 35-36

taiteilijat.o.ry@gmail.com

Säännöt

Taiteilijat O ry:n uudet säännöt (pdf) on hyväksytty vuonna 2018.

Taiteilijat O ry, Konstnärerna O rf on vuonna 2006 perustettu taideteollisen alan kuvataiteilijoiden ammatillinen ja valtakunnallinen taiteilijajärjestö. Taiteilijat O ry:n jäseniksi voidaan hyväksyä kuvataiteilijoita, jotka teoksissaan käyttävät materiaalipohjaista ilmaisua ja joiden taiteessa taideteollisuuden perinteet ovat konkreettisina tai käsitteellisinä lähtökohtina. Tällä hetkellä yhdistyksellä on noin 150 jäsentä.

Järjestön tarkoituksena on edistää ja kehittää taideteollisten alojen nykytaidetta ja vahvistaa sen asemaa taiteen monimuotoisessa kentässä. Visuaalisen kulttuurin alueella taiteiden väliset rajat ovat menettäneet merkitystään käsitteellisen sisällön korostuessa. Tämän päivän tekstiili- ja keramiikkataide ovat kuvataidetta siinä, missä maalaustaide tai kuvanveistokin. Taideteollisten alojen kuvataiteella ei ole tarkkarajaista määritelmää. Laajimpina ja tunnetuimpina alueina lienevät tekstiili-, keramiikka- ja muu materiaalipohjainen taide. Niiden lisäksi joukkoon voidaan lukea mm. nykykorutaide, käsitteelliseen sisältöön pohjaava kokeellinen muotoilu sekä wearable art -­tyyppinen pukutaide.

Järjestön tarkoituksena on edistää ja kehittää taideteollisten alojen nykytaidetta ja vahvistaa sen asemaa taiteen monimuotoisessa kentässä. Taiteilijat O ry:n toiminta painottuu taiteilijana toimimisen ammatillisten edellytysten kehittämiseen. Alan taiteen tunnettavuutta pyritään edistämään mm. näyttelyitä ja tapahtumia järjestämällä paitsi oman alan sisällä myös vuoropuhelussa muiden kuvataiteen osa-alueiden taiteilijoiden kanssa.

Taiteilijat O ry on jäsenenä Ornamo ry:ssä. Taiteilijat O ry:n tavoitteena on muodostaa linkki Ornamon ja Suomen Taiteilijaseuran välille.