fi en sv

Hallitus 2021

Reetta Hiltunen TaM puheenjohtaja

Kuvataitelija, muotoilija, TaM, Helsinki

Taiteilijat O ry:n puheenjohtajan Reetta Hiltusen työhuone sijaitsee nykyisin Katajanokalla. Tunnusomaista Hiltusen työskentelylle ovat hahmokeskeiset ruiskumaalaukset paperille ja niistä kootut kollaasit giclée-vedoksiksi.

Hallitustyöskentelystä: Toivon Taiteilijat O:lle aktiivista osallistuvuutta ja näkyvyyttä osana Ornamoa ja taiteen kentällä.

kotisivut: reettahiltunen.com

5ED8465A-1639-4F82-AF0B-35A5D12FAC85.jpg

Heidi Aulikki Puumalainen TaM varapuheenjohtaja

Taiteilija, muotoilija, TaM, Helsinki

Taiteilijat O ry:n varapuheenjohtaja taiteilija Heidi Aulikki Puumalainen työskentelee keraamisten materiaalien parissa työhuoneellaan Helsingin sydämessä, Ullanlinnassa. Hänen rakkain työkalunsa on dreija. Teoksissaan hän pohtii hetkellisyyttä, haurautta ja ympäristön vaikutuksia muutokseen.

kotisivut: heidiaulikki.com

Heidi_Aulikki_Puumalainen11_photo_by_jenni_ahonen.jpg

Annukka Mikkola

Tekstiilitaiteilija TaM, yhteisötaiteilja, kuvataidekasvattaja TaM

Annukka Mikkola on kiinnostunut taiteen, käsityön ja teollisen tuotteen rinnastamisesta ja niiden välisestä vuoropuhelusta. Hän Inspiroituu uuden ja vanhan, rikkinäisen ja ehyen rinnakkain asettamisesta, myös aineettomassa aikamielessä.

Portfolio: annukka.mikkola

Omakuva0.jpgValokuva: Joonas Ahlava

Piia Lieste

Keramiikkataiteilija, Rovaniemi

Taiteilijat O ry:n hallituksen Lapin vahvistus, Piia Lieste asuu Rovaniemellä. Lieste työskentelee kuva-, katu- ja ympäristötaiteen parissa. Savi on Piian lempimateriaali ja hän käsittelee aikaan liittyviä teemoja teoksissaan.

kotisivu: plieste.blogspot.com

IMG_20210202_141350.jpg

Anna-Kaisa Haanaho

Keramiikkataiteilija, Muotoilija AMK, Hämeenlinna

Haanaho työskentelee studiollaan Hämeenlinnassa keramiikan parissa intuitiivisesti ja kokeilevasti. Teoksissaan hän pohtii ympäröivää maailmaa ja sen tilaa. Oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi hän työskentelee osallisuuden ja kulttuurihyvinvoinnin edistämisen parissa.

kotisivut: anna-kaisa.haanaho.fi

haanaho.jpg

Elina Laitinen

Taiteilija ja vaatesuunnittelija, TaM, Helsinki

Elina Laitinen on taiteilija ja vaatesuunnittelija, joka taiteessaan käsittelee usein materiaalien ja tuotteiden merkityksien muodostumista ja tunnearvoa. Oman taiteen tekemisen rinnalla Elina työskentelee uusissa ympäristöissä taiteen saavutettavuuden edistämiseksi.

kotisivut: elinalaitinen.com

elina_profiili_insta.jpg

Siina Levonoja

Kuvataiteilija, TaM, Helsinki

Levonojaa kiinnostaa eläimyyden ja erilaisten olentojen yhteiselon teemat. Hän käsittelee niitä kuvanveiston ja installaation kautta.

Kotisivut: https://siinalevonoja.wordpress.com/

IMG_6125_web2.jpg

Työryhmien yhteystietoja on projektien yhteydestä

Taiteilijat O ry

Annankatu 16 B 35-36

taiteilijat.o.ry@gmail.com

Säännöt

Taiteilijat O ry:n uudet säännöt (pdf) on hyväksytty vuonna 2018.

Taiteilijat O ry, Konstnärerna O rf on vuonna 2006 perustettu taideteollisen alan kuvataiteilijoiden ammatillinen ja valtakunnallinen taiteilijajärjestö. Taiteilijat O ry:n jäseniksi voidaan hyväksyä kuvataiteilijoita, jotka teoksissaan käyttävät materiaalipohjaista ilmaisua ja joiden taiteessa taideteollisuuden perinteet ovat konkreettisina tai käsitteellisinä lähtökohtina. Tällä hetkellä yhdistyksellä on noin 150 jäsentä.

Järjestön tarkoituksena on edistää ja kehittää taideteollisten alojen nykytaidetta ja vahvistaa sen asemaa taiteen monimuotoisessa kentässä. Visuaalisen kulttuurin alueella taiteiden väliset rajat ovat menettäneet merkitystään käsitteellisen sisällön korostuessa.

Taiteilijat O ry:n toiminta painottuu taiteilijana toimimisen ammatillisten edellytysten kehittämiseen. Alan taiteen tunnettavuutta pyritään edistämään mm. näyttelyitä ja tapahtumia järjestämällä paitsi oman alan sisällä myös vuoropuhelussa muiden kuvataiteen osa-alueiden taiteilijoiden kanssa.

Taiteilijat O ry on jäsenenä Ornamo ry:ssä. Taiteilijat O ry:n tavoitteena on muodostaa linkki Ornamon ja Suomen Taiteilijaseuran välille.