Taiteilijat O
fi en sv

OHO opitaan yhdessä! -taidetyöpajahanke

Taidetyöpajahankkeessa kokeillaan ja kehitellään menetelmiä suomen kielen oppimiseen kokemuksellisesti. Taiteilijat O ry:n jäsentaiteilijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet työpajoja työpareinaan suomen kielen ammattilainen. OHO opitaan yhdessä! kouluttaa ja työllistää taiteilijoita.

Työpajat on suunnattu uus- ja kantasuomalaisille lapsiperheille mahdollistamaan kielellisen ja kulttuurisen kohtaamisen. Pääpaino on taiteellisessa työskentelyssä, joka perustuu käsillä tekemiseen, monipuoliseen materiaalien käyttöön ja havainnolliseen ohjaamiseen. Sanataiteelliset työtavat ja kielenopetukselliset tavoitteet limittyvät työskentelyyn.

 

Toteutunutta toimintaa

2017

Pilotoitiin Helsingissä Kotoklubi Kanelissa taidekummitoimintaa Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

2016

OHO opitaan yhdessä! -hanke sopi yhteistyöstä Helsingin varhaiskasvatusviraston sekä Suomen sanataideopetusseuran kanssa. Hankkeeseen perustettiin taiteilijapankki, jossa on kolmetoista jäsentaiteilijaa sekä sanataiteen edustajia.

Monikulttuurisen työpajatoiminnan koulutuspäivä kuva- ja sanataiteen tekijöille,

13.5.2016 klo 9 – 14.15 Annantalo, Helsinki

2014- 2015 

Työpajoja toteutettiin pääkaupunkiseudulla ja Joensuussa yhteistyössä maahanmuuttajien kanssa toimivien järjestöjen, kirjastojen sekä Annantalon taidekeskuksen kanssa.

Monikulttuurisen työpajatoiminnan koulutuspäivät kuva- ja sanataiteen tekijöille,

15. -16.9. 2014, Annantalo, Helsinki


 

 

 

 

 

OHO opitaan yhdessä -hanketyöryhmä

Virpi Vesanen-Laukkanen, Tiia Matikainen ja Miia Kallio

 

Yhteistyökumppanit

Helsingin kaupunki / Kasvatus ja koulutus toimiala / Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen palvelukokonaisuus / Leikkipuisto- ja koululaisten iltapäivätoiminta, Suomen sanataideopetuksen seura, suomen kielen tutkija ja opettaja, FT Lari Kotilainen sekä opettaja ja kielenkääntäjä Anna Sidorova, Ornamo, Annantalon taidekeskus, pääkaupunkiseudun kirjastot, Vantaan Nicehearts ry, Kalliolan setlementti ja Joensuun seudun monikulttuuriyhdistys JoMoni ry.

 

Tukijat

Hanketta ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriö, Ornamo, Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto, Helsingin kulttuurikeskus, Fiskars, Eurokangas, Sinelli, A.Wennström Oy/Seriväri, Taito Pohjois-Karjala ry, Kätevä-Käsi Oy ja Théhuone.