Taiteilijat O
fi en sv

Kuukauden taiteilija | Artist of the month
lokakuu | October 2017

Kristian Venäläinen

Tuotantoni muuttuu koko ajan ja sillä on useampia ulottuvuuksia. Veistokset eri materiaaleista ovat olleet keskeisimmässä osassa tuotantoani viime vuodet ja yhdistelen materiaaleja usein keskenään teoksissani.

Kantava teema työskentelyssäni onkin materiaalien ominaisuuksien ja mahdollisuuksien esiintuominen, se ohjaa myös valmistusprosessiani. Joskus on vain parempi olla hiljaa ja kuunnella mitä teos ja materiaalit haluavat. Teokseni syntyvät käsillä tekemisen ja käsillä tuntemisen kautta. Päämateriaalini on keramiikka juuri sen konkreettisuuden ja muokkautuvuuden ansiosta.

Ansioluettelo


www.kristianvenalainen.com

www.finnishdesigners.fi/portfolio/kristian.venalainen

I’m constantly going through changes at my work, even though there remains some stability. Recent years sculptures made out of different materials like ceramics, bronze and wood has been on a main role in my production. I also like to combine different materials in my sculptures.

It is important for me to get to know boundaries and possibilities of the materials I’m working with, it also has important role in my creative work. I could say many of my works come out by experiencing the material through my hands while working. That is also why I love my main material ceramic so much.

Curriculum vitae


www.kristianvenalainen.com

www.finnishdesigners.fi/portfolio/kristian.venalainen