Taiteilijat O
fi en sv

Kuukauden taiteilija | Artist of the month
syyskuu | September 2017

Aino Favén

Aino Favénin teokset tutkivat luonnon ja ihmisen aikaansaannoksia. Kokemuksen visualisoiminen kulloinkin soveltuvalla menetelmällä ja materiaaleilla on hänelle tärkeämpää kuin pysyminen jossain tietyssä tekniikassa tai materiaalissa.

Teokset on usein toteutettu kierrätetystä materiaalista tai roskasta ja ilmaisu liikkuu taiteen ja designin rajamailla.Aino Favénia inspiroivat kontrastit ja hän tuntee tarvetta käyttää vanhaa materiaalia, jossa on muiden kosketus. Ei ainoastaan siksi että muovia pitäisi uusiokäyttää, vaan häntä kiehtoo taianomainen muutos rähjäisestä muovipussista pehmeäksi ja kauniiksi esineeksi.

Ohuista muovipusseista tehdyt teokset ovat hienovaraisia kommentteja suurista muovijätesaarista, jotka kelluvat valtamerillä vaarantaen luontoa ja villieläimiä. Ne toimivat myös muistoseppeleinä linnuille ja kaloille, jotka kuolevat syötyään muovijätettä.

Ansioluettelo

Linkkejä:

harakka.fi/taiteilijat/ainofaven

finnishdesigners.fi/portfolio/aino.faven

recycledart.fi/faven

Favénin koruja on esillä syyskuun ajan 7Dream-galleriassa Helsingissä, osoitteessa Museokatu 7.

Aino Favén´s art explores the achievements of nature and man. The visualization of experience with the methods and materials appropriate to the situation is more important for her than keeping to a given technique or material.

She often uses recycled materials and trash, and she moves between art and design in her expression. She is inspired by contrasts and feels a need to use materials that have been touched by others and are not new. Not just because the plastics should be reused, but also because she is fascinated by how a grubby plastic bag can be transformed into something magical, soft and beautiful.

The pieces made of translucent plastic bags are subtle comments on the large trash islands floating in our oceans and endangering our nature and wildlife. They are also memorial garlands for birds and other animals which have died from eating plastic waste.

Curriculum vitae

Linkkejä:

harakka.fi/taiteilijat/ainofaven

finnishdesigners.fi/portfolio/aino.faven

recycledart.fi/faven

During september Favéns jewelry is exhibited in 7Dream-gallery in Helsinki, Museokatu 7.