Taiteilijat O
fi en

Kuukauden taiteilija

Kuukauden taiteilija
toukokuu 2018

Leena Mäki-Patola

Taiteilijat O ry:n verkkogalleriassa esitellään kalenterikuukausittain vaihtuva ajankohtainen ja kiinnostava kuukauden taiteilija.

Verkkogallerian näyttely koostuu kuukauden taiteilijan teoskuvista, ansioluettelosta sekä taiteilijan työskentelyn taustojen ja tavoitteiden esittelystä (artist's statement).

Näyttelyajan päätyttyä, aiempien kuukauden taiteilijoiden näyttelyt jäävät verkkosivulle muodostaen Taiteilijat O ry:n taiteilijoita laajemmin esittelevä verkkogallerian.

Vuoden 2018 kuukauden taiteilijat

Vuoden 2018 kuukauden taiteilijan valinnoissa painotettiin Teoksen Tarina -teemaa.

Materiaalista nykytaidetta katsomme monesti käsityötaituruutena ja teoksen sisältö jää tyhjäksi. Taideteoksissa on melkein aina sisältö: tarina, teoksen syntyhistoria, muisto ja/tai taiteilijan elämäntilanne. Teoksen sisältö voi löytyä runosta, laulun säkeistöstä tai videosta.

Vuoden 2018 kuukauden taiteilijat valitsi näyttelijä Liisu Aurasmaa. Aurasmaa on Pohjanmaan taidetoimikunnan jäsen ja oman näyttelijätyönsä lisäksi kirjoittanut ja myös ohjannut draamaa. Toisen taiteen lajin edustajan näkemyksen kautta toivomme löytyvän uutta näkökulmaa tarinallisuuteen.


Taiteilijoita valittiin yhteensä 8.
Kuukauden Taiteilijat 2018 ovat

kevätkaudella:

syyskaudella:

  • syyskuu Tiia Matikainen
  • lokakuu Deepa Panchamia
  • marraskuu Veera Kulju
  • joulukuu Heidi PuumalainenOnnittelut valituille!

Lisätietoja:

Kuukauden taiteilija -työryhmä
Leena Illukka, Laura Pehkonen, Veera Tamminen

kk.taiteilijat@gmail.com