Taiteilijat O
fi en sv

Kuukauden taiteilija

Kuukauden taiteilija
toukokuu 2019

Minna Tuohisto-Kokko

Minna Tuohisto-Kokko: Ristiaallokossa

 

Taiteilijat O ry:n verkkogalleriassa esitellään kalenterikuukausittain vaihtuva ajankohtainen ja kiinnostava kuukauden taiteilija.

Verkkogallerian näyttely koostuu kuukauden taiteilijan teoskuvista, ansioluettelosta sekä taiteilijan työskentelyn taustojen ja tavoitteiden esittelystä (artist's statement).

Näyttelyajan päätyttyä, aiempien kuukauden taiteilijoiden näyttelyt jäävät verkkosivulle muodostaen Taiteilijat O ry:n taiteilijoita laajemmin esittelevä verkkogallerian.

Kuukauden taiteilijat vuodelle 2019 on valittu

Vuoden 2019 Kuukauden Taiteilija-valinnoissa esitellään monipuolisesti materiaalipohjaista ilmaisua ja Taiteilijat O:n jäsenistöä. Taiteilijavalinnat teki hakemusten perusteella kuukauden taiteilijat-työryhmä. Valitut Kuukauden taiteilijat vuodelle 2019 ovat:

 

Kevätkaudella

helmikuu Samuli Alonen

maaliskuu Kaiju Haanpää

huhtikuu Katri-Maria Huhtakallio

toukokuu Minna Tuohisto-Kokko

 

Syyskaudella

syyskuu Miia Kallio

lokakuu Suvi Suikki

marraskuu Jouni Jäppinen

joulukuu Johanna Rytkölä

 

Onnittelut valituille! 

 

Vuoden 2018 kuukauden taiteilijat

Vuoden 2018 kuukauden taiteilijan valinnoissa painotettiin Teoksen Tarina -teemaa.

Materiaalista nykytaidetta katsomme monesti käsityötaituruutena ja teoksen sisältö jää tyhjäksi. Taideteoksissa on melkein aina sisältö: tarina, teoksen syntyhistoria, muisto ja/tai taiteilijan elämäntilanne. Teoksen sisältö voi löytyä runosta, laulun säkeistöstä tai videosta.

Vuoden 2018 kuukauden taiteilijat valitsi näyttelijä Liisu Aurasmaa. Aurasmaa on Pohjanmaan taidetoimikunnan jäsen ja oman näyttelijätyönsä lisäksi kirjoittanut ja myös ohjannut draamaa. Toisen taiteen lajin edustajan näkemyksen kautta toivomme löytyvän uutta näkökulmaa tarinallisuuteen.


Taiteilijoita valittiin yhteensä 8.
Kuukauden Taiteilijat 2018 ovat

kevätkaudella:

syyskaudella:


 

 

Lisätietoja:

Kuukauden taiteilija -työryhmä
Leena Illukka, Laura Pehkonen

kk.taiteilijat@gmail.com