Taiteilijat O
fi en sv

Taidekokoelmat myyntiin

Taiteilijat O ry:n puheenjohtaja | 29.01.2018

• • •

Tervehdys Taiteilijat O jäsenet! Aloitan puheenjohtajuuden uuden hallituksen ensimmäisessä blogissa. Miksi? Haluan, että Taiteilijat O merkitys Ornamossa vahvistuu taiteen, yhteistyön, osallistavuuden, jäsenten aktiivisuuden ja merkityksellisten kokouksien avulla. Tarvitsemme uutta ja vanhaa.

Mielenkiintoista on ollut seurata Postin taidekokoelman myyntiä. Upeaa, kun taide puhuttaa! Mistä tämä myynti-vimma kertoo? Mielestäni kulttuurin ohuudesta yhteiskunnassa. Se kertoo tilanteesta, jossa taide-esineet nähdään pelkkänä tavarana, jolla on vain markkina-arvo omistajalleen. Kokoelmalla ei nähdä merkitystä oman aikakautensa kuvaajana tai osana yrityksen kehityskaarta. Myös johtajien sivistys on kapea-alaistunut. Tulevatko he ajatelleeksi, mitä työyhteisössä tapahtuu, kun taide ei ole osana työarkea tai päätöksen tekoa? -No pitkällä tähtäimellä yrityksen markkina-arvon laskun. Kun taide ei näy osana työarkea, pulppuava luovuus, innovaatiot ja ilo hiipuvat. Taiteesta tulee, jokaisen henkilökohtaista harrastustoimintaa.

Työhyvinvoinnissa korostetaan liikunnan merkitystä osana stressitason laskua ja parempaa yöunta. Mutta myös arjen estetiikka vastaa näihin haasteisiin. Luova yhdessä tekeminen laajentaa ja rikastaa työarkea -antaa arjen rutiineille taukoa ja avaa uusia tulokulmia työhön. Esimerkiksi väri, Käden liike, viiva, yhdessä sanattoman vuorovaikutuksen kanssa synnyttää tekijöissä luottamusta työyhteisöön ja nostaa energiatasoa.

 

Tahdon taiteen osaksi työelämää ja yhteistä kulttuuriamme! –siinä riittää työtä taitaville osaajille.

 

Tero Annanolli

 

 

C5DK_BLOG_uID-26_Pic_Annanolli_taiteilijatapaaminen.jpg

Annanollin työskentelyn vaiheita Chevillonin ateljeesta Ranskasta.

Blogikirjoitusten kirvoittamia ajatuksia voi jakaa ja keskustelua jatkaa Taiteilijat O:n Facebook-sivuilla.