Taiteilijat O
fi en sv

Berliiniläiskoti täynnä taidetta

Taiteilijat O | 13.05.2020

• • •

teksti ja kuvat Heidi Aulikki Puumalainen


Lauran päivänä 18. tammikuuta kuvataiteilija Laura Kärki avasi ovet Berliinin kotiinsa, jossa sijaitsee myös hänen työhuone. Oli mukavaa yhdistää Berliinin reissuun myös Lauran kohtaaminen ja onnekkaasti tämä osui hänen nimipäivälleen. Opiskelimme Lauran kanssa samaan aikaan taideteollisessa korkeakoulussa, mutta emme olleet tavanneet vuosiin.

Tilavaan berliiniläiskotiin on rakennettu Lauran työhuone vanhan keittiön paikalle. Tila sopii loistavasti monia eri materiaaleja käyttävälle taiteilijalle. Ei haittaa vaikka maalia roiskuu laattalattialle. Puolivalmiit teokset voi jättää niille sijoilleen jos joku muu kiire yllättää kesken työpäivän ja palata takaisin työn ääreen kun aikaa taas löytyy. Työhuone on asunnon toisessa päädyssä heti sisäänkäynnin luona. Tarvittaessa Laura voi kutsua vieraita vain työhuoneelle, ilman että tarvitsee esitellä koko kotia. Onnekkaasti pääsin ihailemaan myös kotia kokonaisuudessaan.

Lauran teoksia on esillä kodin joka puolella. Puhuttelevia tekstiiliteoksia, joissa useassa on käytetty painoprinttiä ja taitavasti yhdistetty virkkausta ja eri ompelutekniikoita. Kimaltavilla suomuilla päällystettyjä uhanalaisia eläimiä on keittiössä sekä kylpyhuoneessa. Ikkunalaudalla oikeiden kukkien lomassa Anteeksi kulta tänään meni myöhään työssä -teos. Ompelukonenurkkaus löytyy makuuhuoneesta.

Nyt odotan taas aikaa jolloin voi tavata ystävän ja kollegan ihan naamatusten. Vierailla toisen luona. Juoda kahvia ja rupatella tulevaisuuden haaveista ja unelmista. Kohdata toinen ihminen. Seuraavaksi on Lauran vuoro vierailla työhuoneelleni Helsingissä. Tervetuloa, sitten kun tämä koronatilanne normalisoituu.

Laura Kärki on Taiteilijat O ry:n Talven 2020 Vuodenaikataiteilja. Juttu hänestä ilmestyy Ornamon lehdessä 2.12.2020.

Laura Kärki työhuoneellaan Berliinissä    Sarjasta Uhanalaiset eläimet, Laura Kärki

Anteeksi kulta tänään meni myöhään työssä -teos, Laura Kärki    Laura Kärjen ompelukone nurkkaus

Blogikirjoitusten kirvoittamia ajatuksia voi jakaa ja keskustelua jatkaa Taiteilijat O:n Facebook-sivuilla.