Taiteilijat O
fi en sv

1.9. 2021

TaiteiIijat O & Fiber Art Sweden: Yhteisnäyttely Hanasaaressa

Viidentoista suomalaisen ja ruotsalaisen taiteilijan yhteistyönä toteutettu Länk – Link – Linkki -näyttely Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa Espoossa 9.9.2021–30.1.2022 on avoinna päivittäin.

* * *

Taiteilijat O & Fiber Art Sweden (FAS):

Länk – Link – Linkki -yhteisnäyttely

9.9.2021–30.1.2022

Galleri Hanaholmen

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo

Avoinna päivittäin klo 10-20. Vapaa pääsy.

 

Läs om utställningen på svenska           

Read about the exhibition in English

 

Suomalais-ruotsalainen yhteisnäyttely Länk – Link – Linkki avautuu 9. syyskuuta Hanasaaren galleriassa Espoossa. Taiteilijat O ry ja Fiber Art Sweden (FAS) ovat luoneet näyttelyn teokset yhteistyössä etäyhteyksiä hyödyntäen.

Taiteilijat ovat tottuneet työskentelemään ulkomailla, ja kansainvälinen yhteistyö on tärkeää taiteellisen kehityksen kannalta. Koronapandemia muutti tilanteen ja siksi meidän on keksittävä uusia työmenetelmiä, josta tämä suomalais-ruotsalainen yhteistyö on hyvä esimerkki ", sanoo Taiteilijat O:n tuottaja Miia Kallio.

Molempien yhdistysten jäsenet liikkuvat laajasti kuvataiteen, muotoilun ja käsityön alueilla. Taiteilijoiden työskentelylle on keskeistä vahva suhde käytettyyn materiaaliin. Materiaali määrittää usein myös teosten konkreettista ja käsitteellistä sisältöä. Monet näyttelyn teoksista käsittelevät keveyden tematiikkaa.

Yhteisnäyttelyyn osallistuu yhteensä 15 taideteollisen alan taiteilijaa: kuusi taiteilijaa tai taiteilijaryhmää Suomesta ja kuusi Ruotsista. Taiteilijat suunnittelivat näyttelyn temaattisen sisällön yhdessä ryhmänä sekä taiteilijoista muodostuvien parien kesken. Työparien yhteistyön tuloksena syntyneet teokset ovat Hanasaaren näyttelyssä vuoropuhelussa keskenään. 

 

Länk – Link – Linkki -yhteisnäyttelyn osallistuvat taiteilijat tai työryhmät pareittain:

  • Hugger-Mugger-työryhmä: Maria Hägglund, Catarina W. Källström ja Elinor Ström (SE) – Piia Lieste (FI)
  • Sonja Löfgren-Birch (SE, FI) – Veera Tamminen (FI)
  • Työryhmä Lotte Nilsson-Välimaa & Inger Bergström (SE) – Paavo Halonen (FI)
  • Gunnel Pettersson (SE) – Elina Laitinen (FI)
  • Maria Sandstig (SE) – Virpi Vesanen-Laukkanen (FI)
  • Ellen Skafvenstedt (SE) – Riikka Peltola (FI)

 

Linkki-logo_vaaka_lev550px_web.jpg

Taiteilijat O ry – Konstnärerna O rf on vuonna 2006 perustettu voittoa tavoittelematon taideteollisen alan taiteilijoiden yhdistys ja Ornamo ry:n järjestöjäsen. Yhdistyksen tavoite on lisätä taideteollisen alan kuvataiteen eli niin kutsutun materiaalipohjaisen taiteen tunnettavuutta ja vahvistaa sen asemaa nykytaiteen kentällä.

Fiber Art Sweden (FAS) on vuonna 1998 perustettu ruotsalainen voittoa tavoittelematon tekstiilitaiteilijoiden verkosto. FAS on aktiivinen tekstiilitaiteen yhdistys, jonka tavoitteena on ruotsalaisen nykytekstiilitaiteen edistäminen.

Yhteisnäyttelyn tavoitteena on uuden verkoston luominen Suomessa ja Ruotsissa toimiville taideteollisen alan taiteilijoille. Näyttely on myös Taiteilijat O ry:n 15-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma sekä yksi Helsinki Design Weekin satelliittitapahtumista.

 

Osana näyttelyn ohjelmaa järjestetään perjantaina 10.9.2021 myös taideteoksen käsitettä käsittelevä seminaari. Tämä Hanasaaren ja Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston kanssa yhteistyössä toteutettava Näkökulmia taideteokseen -seminaari on myöskin Taiteilijat O ry:n 15-vuotisjuhlavuoteen liittyvä tapahtuma. Myöhemmin syksyllä Hanasaaressa on lisäksi luvassa näyttelyyn liittyviä, taiteilijoiden vetämiä työpajoja koko perheelle.

 

Lue lisää Näkökulmia taideteokseen -seminaarin ohjelmasta tästä

>>> Ilmoittaudu seminaariin tästä

 

Lisätietoa näyttelystä löytyy myös Hanasaaren verkkosivuilta.

 

Lue näyttelyn lehdistötiedote tästä

Läs utställningens pressmeddelande här

 

Länk – Link – Linkki -näyttelyä tukevat:

Taiteen edistämiskeskus
Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto
Svenska Kulturfonden
Uudenmaan rahasto | Suomen Kulttuurirahasto

Logobanneri_Taike_Fonden_SvenskaKulturfonden_UudenmaanKulttuurirahasto-1024x167.jpg

Logobanneri_TaiteilijatO_FAS-1024x323.jpg

 


Kuva: Päivi Kekäläinen: Länk – Link – Linkki näyttelyn logo


 

Näyttelykatalogi // Utställningskatalog // Exhibition Catalogue (pdf)

Lank-Link-Linkki_katalogi_kansi_p.png