Taiteilijat O
fi en sv

12.9. 2017

Taide, taito ja identiteetti -paneelikeskustelu Designmuseossa

Taiteilijat O järjestää paneelikeskustelun Designmuseossa ke 4.10.2017 klo 16–18. Tilaisuus jatkaa Teollisuustaiteen liitto Ornamon 14.6.2017 järjestämää keskustelua aiheesta Taide, taito ja taidekäsityön tulevaisuus.

* * *

Käsiteltävä teema koskee alan taiteilijoiden identiteetin rakentumista nykytaiteen kentässä. Miten käsityön, muotoilun lähtökohdat vaikuttavat taiteelliseen prosessiin? Miten taiteilijan suhde materiaaliin määrittää teoksen sisältöä?

Panelisteina ovat Martta Heikkilä (estetiikan dosentti, FT), Renata Jakowleff (lasitaiteilija), Inka Kivalo (tekstiilitaiteilija) ja Tiia Matikainen (kuvanveistäjä, keramiikkataiteilija). Keskustelua vetävät Taiteilijat O ry:n pj Miia Kallio ja hanketuottaja Virpi Vesanen-Laukkanen.


Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen on toivottavaa.

Ilmoittautuminen tästä linkistä


Tervetuloa!

Paneelikeskustelun jälkeen Ornamo-säätiö jakaa vuoden 2017 apurahan, joka jaetaan tänä vuonna Kaarina Ahon rahastosta. Kaarinan Ahon rahastosta jaetut apurahat on tarkoitettu keraamikoille ja keramiikkataiteilijoille.

Ornamo-säätiö on perustettu vuonna 1994. Säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää Teollisuustaiteen liitto Ornamo ry:n jäsenten työtä suomalaisen lähiympäristön suunnittelun, taidekäsityön, teollisen muotoilun, sisustusarkkitehtuurin, vaatesuunnittelun ja tekstiilitaiteen kentässä ja tehdä niiden saavutukset laajalti tunnetuksi. www.ornamosaatio.fi