Taiteilijat O
fi en sv

5.8. 2021

Seminarium: Perspektiv på ett konstverk

Konstnärerna O, Hanaholmens kulturcentrum och Kulturfonden för Sverige och Finland ordnar ett seminarium om begreppet konstverk fredagen den 10.9 kl. 10–16. Deltagande till seminariet på Hanaholmen är på distans.

Anmäl dig senast den 9.9 kl. 15 så du får länken till deltagande via Zoom.

* * *

Seminarium: Perspektiv på ett konstverk

Hanaholmen, Esbo

Fredagen den 10.9.2021 kl 10:00–16:00

 

Konstnärerna O, Hanaholmens kulturcentrum och Kulturfonden för Sverige och Finland ordnar ett seminarium om begreppet konstverk på Hanaholmen fredagen den 10 september kl 10–16. Seminariet är en del av Konstnärerna O rf:s 15-årsjubileumsprogram​​​​​​. Anmäl dig till seminariet senast den 9.9 kl. 15 så du får länken till deltagande på distans!

 

Seminariet Perspektiv på ett konstverk anordnas i samband med invigningen av utställningen Länk – Link – Linkki, som är föreningen Konstnärerna O rf:s 15-årsjubileumsevenemang. Seminariets språk är engelska, och det är öppet för alla. Pga. nya regler för sammanträden är seminariedeltagande på distans via Zoom. Deltagande på distans är gratis.

Inläggen behandlar konstverksbegreppet i samtida konst, med särskilt fokus på materialbaserad och konstindustriell bildkonst. Konstverkets innehåll undersöks också ur den offentliga konstens perspektiv. Hur ser förhållandet mellan ett konstverk och ett konsthantverk ut nu? Hur uppfattar stadsplanering och arkitektur ett konstverk? I seminarieprogrammet kommer konstnärer att dela med sig av sina erfarenheter av samarbetsprocesser, och det kommer att finnas utrymme för diskussion. Listan över medverkande konstnärer och talare kompletteras senare. Bekräftade talare är docent och forskare i estetik vid Helsingfors universitet, Martta Heikkilä, fil.dr; professor vid Aalto-universitetet, Maarit Mäkelä, konstdr; Anna Rikkinen, artenom (YH), smyckeskonstnär och konstexpert vid Ornamo; samt Marcia Sá Cavalcante Schuback, fil.dr, professor i filosofi vid Södertörns högskola i Stockholm.

Inlägen spelas in och de kommer att finnas tillgängliga på Hanaholmens webbplats efter seminariet.

 

Länk – Link – Linkki är en gemensam utställning för Konstnärerna O och Fiber Art Sweden (FAS), och den ordnas i Hanaholmens galleri från 9/9 2021 till 30/1 2022. Medlemmarna i båda föreningarna är verksamma inom bildkonst, design och hantverk, och alla har en stark koppling till materialet, som ofta definierar verkens konkreta och konceptuella innehåll. Utställningens temainnehåll har skapats i samarbete mellan konstnärerna. Många av konstnärerna i utställningen arbetar med temat lätthet i sina verk. Konstverken är separata, men det interaktiva arbetet mellan konstnärerna har styrt processen.

 

Anmälning

Deltagare på distans: Anmäl dig genom att fylla i formuläret via länken nedan. Deltagarna som deltar på distans får en länk till evenemanget på kvällen torsdagen 9.9.2021. Anmälningstiden går ut torsdagen 9.9.2021 kl. 15. Observera att du bör anmäla dig för att få länken till deltagande i online-seminariet.

 

Tilläggsinformation och anmälan: 

https://www.hanaholmen.fi/sv/event/seminarium-perspektiv-pa-ett-konstverk/

 

>>> Anmäl dig till seminariet här 


Bild: Maria Sandstig: Spår av det förgångna, 2021.


Logobanneri_TaiteilijatO_FAS-1024x323.jpg

Logobanneri_Taike_Fonden_SvenskaKulturfonden_UudenmaanKulttuurirahasto-1024x167.jpg