Taiteilijat O
fi en sv

23.7. 2021

Seminaari: Näkökulmia taideteokseen

Taiteilijat O, Hanasaari sekä Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto järjestävät taideteoksen käsitettä pohtivan seminaarin perjantaina 10.9.2021 klo 10–16. Seminaariin voi osallistua etänä Zoom:in välityksellä.

Ilmoittaudu mukaan viim. 9.9. klo 15 jotta saat osallistumislinkin seminaariin! Ilmoittautumisohjeet alla.

* * *

Seminaari: Näkökulmia taideteokseen

Hanasaari, Espoo

Perjantai 10.9.2021 klo 10–16

 

Taiteilijat O, Hanasaari sekä Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto järjestävät taideteoksen käsitettä pohtivan seminaarin perjantaina 10.9. klo 10–16 Hanasaaren kulttuurikeskuksessa. Seminaari on Taiteilijat O ry:n 15-vuotisjuhlavuoteen liittyvä tapahtuma. Osallistuminen etäyhteyden kautta on maksutonta. Ilmoittaudu mukaan etäosallistujaksi viimeistään 9.9. klo 15! 

 

Seminaari liittyy Taiteilijat O ry:n 15-vuotisjuhlavuoden päätapahtuman, Länk – Link – Linkki -näyttelyn avajaisohjelmistoon. Seminaari on avoin kaikille, ja seminaarin kieli on englanti. Uusien kokoontumisrajoitusten vuoksi seminaari järjestetään etänä. Etäosallistuminen on maksutonta. Ilmoittaudu mukaan jotta saat linkin seminaarin etäyhteyteen! 

Puheenvuoroissa tarkastellaan taideteoksen käsitettä nykytaiteessa, keskittyen erityisesti materiaalipohjaiseen ja taideteollisen alan kuvataiteeseen. Taideteoksen käsitettä lähestytään myös julkisen taiteen näkökulmasta. Millainen taideteoksen ja käsityön suhde on taiteessa nyt? Miten kaupunkisuunnittelu ja arkkitehtuuri suhtautuvat taideteokseen? Seminaariohjelmassa on myös puheenvuoro, jossa taiteilijat kertovat taideteoksen synnystä taiteilijoiden välisessä vuorovaikutteisessa prosessissa. Ohjelmassa on varattu aikaa yleisökeskustelulle. Esiintyjälista tarkentuu myöhemmin. Varmistuneita esiintyjiä ovat estetiikan dosentti Martta Heikkilä, FT, Aalto-yliopiston professori Maarit Mäkelä, TT, korutaiteilija ja Ornamon taideasiantuntija Anna Rikkinen, artenomi AMK ja Södertörnin yliopiston filosofian professori Marcia Sá Cavalcante Schuback, FT.

Näkökulmia taideteokseen -seminaarin puheenvuorot tallennetaan ja ne ovat katsottavissa Hanasaaren verkkosivulla myöhemmin.

 

Länk – Link – Linkki on Taiteilijat O ry:n ja Fiber Art Swedenin  (FAS) yhteisnäyttely Hanasaaren kulttuurikeskuksen galleriassa 9.9.2021–30.1.2022. Molempien yhdistysten jäsenet liikkuvat laajasti kuvataiteen, muotoilun ja käsityön alueilla, ja työskentelylle on keskeistä vahva suhde materiaaliin. Materiaali määrittää usein myös teosten konkreettista ja käsitteellistä sisältöä. Näyttelyn temaattinen sisältö on syntynyt taiteilijoiden välisessä yhteistyössä. Monet näyttelyn taiteilijoista keskittyvät keveyden tematiikan käsittelyyn teoksissaan. Teokset ovat erilliset, mutta taiteilijoiden välinen vuorovaikutteinen työskentely on ohjannut prosessia. 

Lisätietoa seminaarista:

https://www.hanaholmen.fi/event/seminaari-nakokulmia-taideteokseen/

 

Ilmoittautumisohje etänä osallistuville: Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta avautuvalla lomakkeella. Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille illalla 9.9.2021. 

Ilmoittautuminen päättyy torstaina 9.9.2021 klo 15.

 

>>> Ilmoittaudu tästä

 


Kuva: Maria Sandstig: Spår av det förgångna (Menneisyyden jäljet), 2021.


Logobanneri_TaiteilijatO_FAS-1024x323.jpg

Logobanneri_Taike_Fonden_SvenskaKulturfonden_UudenmaanKulttuurirahasto-1024x167.jpg