Taiteilijat O
fi en sv

10.4. 2013

Out and About

Näyttely Tallinnassa Estonian Museum of Applied Art and Designissa 13.4.-9.6.2013

* * *

Taiteilijat O ry:n näyttelyhankkeen tavoitteena oli paitsi esitellä siihen valittujen taiteilijoiden tuotantoa ja edistää suomalaisen materiaalipohjaisen taiteen tunnettuutta alan kansainvälisellä kentällä, myös avata mahdollisuuksia kansainvälisten kontaktien luomiseen ja tutustua uusiin mahdollisiin yhteistyökumppaneihin.

Näyttelyhankkeen taiteilijaryhmä koottiin syksyllä 2011 avoimen haun kautta. Näyttelyyn jurytetyn taiteilijaryhmän muodostivat:

  • Leena Illukka
  • Tytti Korin
  • Katja Kotikoski
  • Laura Kärki
  • Saana Murtti
  • Silja Puranen

Nämä taiteilijat on taiteellisen työnsä perusteella valittu edustamaan Taiteilijat O ry:tä. He ovat taiteilijoita, jotka viestivät taideteollisten alojen nykytaiteen suuntaa tämän päivän Suomessa. He ovat osoittaneet, kuinka materiaalituntemuksesta sekä käsitteellisestä työprosessista seuraa teoksia, jotka haastavat ja yllättävät meidät mielen eri tasoilla.

Out and About -seminaari

Taiteilijat O ry järjesti Out and About näyttelyyn liittyvän seminaarin Tallinnassa 7.6.2013. Seminaari toteutettiin yhteistyössä Estonian Museum of Applied Art and Designin ja Suomen Viron-instituutin kanssa. Seminaarissa esiteltiin Teollisuustaiteen Liitto Ornamon ja Taiteilijat O ry:n toimintaa sekä suomalaista taideteollista taidetta niin Out and About näyttelyn taiteilijan näkökulmasta kuin julkisen tilan taideteoksista kertovan luennon kautta. Seminaarin työpajassa pohdittiin myös sitä, kuinka yhteistyötä suomalaisten ja virolaisten taideteollisen alan taiteilijoiden kanssa voisi kehittää ja lisätä.

Seminar programme