Taiteilijat O
fi en sv

13.9. 2018

OPH ja Ornamo säätiö tukevat Taidekummi -työpajojen toimintaa

Ornamo-säätiön yleisrahastosta on myönnetty tukea Taidekummi -työpajojen toimintaan 5.000 €. Apurahalla toteutetaan kolme työpajaa, jotka toimivat työpajahankkeen pilotteina. Opetushallituksen kotouttamisen tukemiseen kesäkuussa myöntämä valtion erityisavustus on suuruudeltaan 18.000 € ja sen avulla järjestetään 12 työpajaa.

* * *

 

Taidekummi -työpajat toimivat  Helsingin kaupungin leikkipuistoissa, joissa järjestetään maahanmuuttajaperheille suunnattua Kotoklubi Kaneli -toimintaa. Taiteilijat O ry:n kehittämässä Taidekummi-hankkeessa klubien toimintaan tulee mukaan taiteen ja käsityön erikoisosaaminen kielenopetuksen ja kotoutumisen tueksi. Taidekummit opastavat klubien vetäjiä uudenlaisten taidetehtävien pariin sekä ohjaavat taidepajoja. Taidekummien kehittämät tehtävät ja toimintamalli jäävät pysyväksi osaksi leikkipuistojen ja klubien toimintaa.

 

Taidekummeina toimivat taiteilijat ovat:

Leena Illukka, Rozalia Janovic, Piia Lieste, Sunna Kangas, Tytti Korin, Tiia Matikainen, Annukka Mikkola, Raija Rastas, Johanna Suonpää, ja Virpi Vesanen- Laukkanen

 

Lisätietoa Ornamo säätiön apurahasta:

www.ornamosaatio.fi/apurahat/myonnetyt-apurahat-ja-palkinnot/apurahat-2018/

Lisätietoa työpajoista löytyy alla olevasta linkistä:

artists-o.fi/fi/projektit/oho-opitaan-yhdessa/taidekummi