Taiteilijat O
fi en sv

1.5. 2014

O galleria

Helsinkiin avataan materiaalilähtöisen nykytaiteen galleria toukokuussa 2014

* * *

Ornamolainen taiteilijaryhmä perustaa Helsingin keskustaan uuden gallerian, jonka näyttelytoiminnassa pääosassa on taideteollisuudesta kumpuava materiaalilähtöinen nykytaide. Ornamon taiteilijoiden O galleria avaa ovensa 6. toukokuuta klo 17–19 osoitteessa Uudenmaankatu 19–21. Ensimmäinen näyttely on Catharina Kajanderin Leda ja joutsen -installaatio, joka on nähtävissä 25. toukokuuta saakka.

Gallerian perustavalla ryhmällä on laaja-alainen käyttötaiteen ja taideteollisen muotoilun tausta. Ryhmän jäsenet käyttävät teoksissaan materiaalilähtöistä ilmaisua ja heidän taiteessaan taideteollisuuden perinteet ovat konkreettisina tai käsitteellisinä lähtökohtina. Ryhmän jäsenet kuuluvat Teollisuustaiteen Liitto Ornamoon ja Taiteilijat O ry:hyn.

Taideteollisten alojen kuvataiteella ei ole tarkkarajaista määritelmää, vaan tämän päivän materiaalilähtöinen taide on osa nykytaiteen kenttää maalaustaiteen, kuvanveiston ja valokuvataiteen tavoin.

Taiteilijaryhmän jäsenet ovat kansainvälisiä osaajia ja he toimivat alan opetus- ja asiantuntijatehtävissä. He edustavat muun muassa tekstiili-, lasi-, keramiikka- ja nykykorutaidetta, nykytaidetta ja nykykuvataidetta, käsitteelliseen sisältöön pohjaavaa kokeellista muotoilua sekä wearable art -tyyppistä pukutaidetta. Yhteistä ryhmän taiteilijoille on voimakas taitoon perustuva tekeminen, laaja materiaalituntemus sekä tekniikoiden osaaminen.

Taiteilijaryhmään kuuluvat Catharina Kajander, Soili Arha, Matti Hyvärinen, Esa Lukala, Päivi Kekäläinen, Hanna Mikola, Piia Hautamäki, Rozalia Janovic, Renata Jakowleff, Tuomas Ervamaa, Gina Salaris, Marjo Saarela, Heikki Viinikainen, Johanna Suonpää, Inni Pärnänen, Anneli Kokko, Leena Mäki-Patola ja Virginie Loÿ. Taiteilijat ovat tavattavissa galleriassa päivittäin näyttelyjensä aikana.

Ornamon taiteilijoiden O galleriaa tukevat Svenska kulturfonden, Teollisuustaiteen Liitto Ornamo sekä Taiteilijat O ry.

Ornamon taiteilijoiden O galleria, Uudenmaankatu 19–21, Helsinki.

* * *

Galleria toimi vuoden 2014 toukokuusta vuoden 2015 loppuun