Taiteilijat O
fi en sv

2.10. 2021

Luovuuden lauantai -taidetyöpajat Hanasaaressa

Taiteilijat O ja Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus järjestävät loka-marraskuussa neljä yhteistä taidetyöpajaa, joiden ohjaajina toimii kuvataiteilijoita ja taidekasvattajia.

* * *

Taidetyöpajat järjestetään osana TaiteiIijat O ry:n ja Fiber Art Swedenin järjestämää yhteisnäyttelyä Länk – Link – Linkki, joka on esillä Hanasaaren kulttuurikeskuksen galleriassa klo 10-20 päivittäin 30.1.2022 asti. Lue lisää näyttelystä tästä.

Luovuuden lauantai -taidetyöpajat Hanasaaressa syksyllä 2021 lauantaisin klo 10:00-12:15:

2.10. Luovuuden lauantai: Frottage
9.10. Luovuuden lauantai: Muotokuvia yllättävistä materiaaleista
30.10. Luovuuden lauantai: Tattarityynytyöpaja (täynnä)
13.11. Luovuuden lauantai: Mielikuvitusmaisema kollaasitekniikalla

 

Ilmoittautuminen kaikkiin työpajoihin ennakkoon Hanasaaren linkkien kautta

 

2.10. Frottage ja 9.10. Muotokuvia yllättävistä materiaaleista:

Tekstiilitaiteilija ja taideaineiden opettaja Anna-Mari Vierikko sekä taidekasvattaja Laura Kahlos toimivat kahden ensimmäisen työpajan opettajina. 

Lokakuun ensimmäisessä Luovuuden lauantai -työpajassa la 2.10. eläydymme Ruma ankanpoikanen -sadun maailmaan ja tarinan hahmoihin, jotka saavat suloisen muodon kuvituskuvina. Tässä frottaasitekniikkatyöpajassa etsitään satuun sopivat materiaalit, joista hierretään paperin läpi hahmoja. Työpajaan voi ottaa mukaan omia materiaaleja, joista hiertämällä saa kuvioita paperiin. Opettajan materiaaleina löytyy papereita, nappeja, kolikoita, kankaita, pitsiä, kampoja, astioita ja keittiövälineitä. 

Toisessa työpajassa la 9.10. tehdään omakuvia! Omakuvat ovat arkipäiväinen ilmiö. Somefeedistäsi voi vielä puuttua keittiön kuivatarvikekaapin raaka-aineista tai luonnosta löytyvistä materiaaleista tehty omakuva. Tässä työpajassa tehdään itsestä tai kaverista muotokuvia hymyssä suin.

Työpajan opettajat ovat varanneet mukaan monenlaisia materiaaleja muotokuvien tekemiseen, mutta mukaan voit ottaa sinulle tärkeän asian tai esineen kuin myös omia kuivatarvikkeita, mausteita ja ompelukorin yllätysnyssykät. Voit tehdä muotokuvan myös välipalastasi!

 

30.10. Tattarityynytyöpaja (täynnä):

Kolmas, Eve Hamarin ja Elina Laitisen järjestämä tattarityynytyöpaja 30.10. kutsuu osallistujat viettämään rauhallista lauantaiaamua käsitöiden parissa. Aamupäivän aikana osallistujat toteuttavat käsin ommellen pienet tyynyt, jotka täytetään tattarin jyvillä. Jyvillä täytettyä tyynyä voi käyttää lämpö- tai painotyynynä. 

Tattarityynytyöpajan ohjaajat Eve Hamari (muotoilija, KM) ja Elina Laitinen(TaM) työskentelevät tahoillaan vaate -ja tekstiilisuunnittelun ja kuvataiteen parissa. He ovat kiinnostuneita vaatteiden ja tekstiilien käyttäjälähtöisten merkitysten muodostumisesta. 

 

13.11. Mielikuvitusmaisema kollaasitekniikalla:

Neljännen taidetyöpajan aiheena on luoda mielikuvitusmaisemia kollaasitekniikalla. Kollaasityöpajan ohjaana toimiva Laura Merz on Suomessa ja Saksassa toimiva kuvataiteilija ja muotoilija. Hän on erikoistunut kuvitustyöhön, julkisen taiteen projekteihin ja lastenkulttuuriin. Lauran töitä on ollut esillä ryhmänäyttelyissä maailmanlaajuisesti ja hänen kuvittamiaan lastenkirjoja (Tuhat ja yksi otusta & Otusten joukossa, Etana Editions) on huomioitu useilla palkinnoilla ja käännetty eri kielille. Julkisista tiloista Lauran teoksia löytyy muun muassa Helsingin keskustakirjasto Oodista. Vuoden 2022 aikana valmistuu useampi Lauran julkisen taiteen teoksista: Espoon Metsolankadun päiväkodissa, Turun Tommilankadun päiväkodissa, Riihimäen kaupunginkirjastossa sekä Helsingin Vallilan puistossa uusi julkisivutaideteos.

 

Lokakuun kaksi ensimmäistä taidetyöpajaa, sekä marraskuun työpaja eli kollaasityöpaja sopivat kaikenikäisille, myös perheen pienimmille. Tattarirityynytyöpaja on suunnattu aikuisille. Tervetuloa!


#hanaholmen #työpaja #workshop #länklinklinkki #artistory #fiberartsweden #visitespoo

 

IMG_3422.jpg

Kuvat: Anna-Maija Vierikko