Taiteilijat O
fi en sv

21.8. 2023

Länk–Link–Linkki II -näyttelytapahtuma

26.10.–18.11.2023 HV Galleri, Tukholma

* * *

Tukholmassa jatketaan yhteistyötä suomalaisen ja ruotsalaisen materiaalipohjaisen taiteen alueella.

Länk–Link–Linkki II on kahden taiteilijajärjestön yhteishanke. Ruotsalaisen Fiber Art Swedenin (FAS) ja suomalaisen Taiteilijat O:n (TO) Länk–Link–Linkki II -hankkeen yhteisnäyttely ja oheistapahtumat järjestetään Tukholmassa Handarbetets Vännerin HV Gallerissa 26.10.– 18.11.2023.

Hanke on jatkoa Hanasaaren suomalais-ruotsalaisessa kulttuurikeskuksessa 2021-22 pidetylle Länk–Link–Linkki -näyttelytapatumalle, jonka yhteydessä pidetyn avoimen seminaarin ja yleisötyöpajojen järjestelyistä ja kustannuksista vastasi tuolloin Taiteilijat O ry. Vastavuoroisessa hankkeen jatkotapahtumassa ruotsalainen FAS on nyt pääjärjestäjä ja kutsunut suomalaiset taiteilijat osallistumaan uuteen yhteisnäyttelyyn ja -tapahtumaan Tukholmaan.

Hankkeen tavoitteena on jatkaa maiden välistä yhteistyötä ja dialogia muotoilun ja taiteen kentällä sekä tuoda esiin kiinnostavinta suomalaista ja ruotsalaista materiaalipohjaista kuvataidetta. Näyttelytapahtuma lisää suuren yleisön tietoisuutta molempien maiden alan materiaalipohajaisesta taiteesta. Näyttelyn yhteydessä järjestettävät tapahtumat edistävät kansainvälisten verkostojen vahvistumista, uusien yhteyksien syntymistä sekä pohjoismaisen yhteistyön lisääntymistä.

Molempien yhdistysten jäsenet työskentelevät laajasti kuvataiteen, muotoilun ja käsityön alueilla omaten vahvan suhteen käyttämäänsä materiaaliin. Näyttelyyn osallistuu 8 suomalaista ja 10 ruotsalaista taiteilijaa. Taiteilijoista 7 on TO:n jäseniä. Näyttelyyn on valittu taiteilijatyöparit - yksi Suomesta ja yksi Ruotsista, jotka työksentelevät myös kahdenvälisesti.

Näyttelyn taiteilijat:
Anna Hackman (FI / TO), työparina Helen Hortlund Held (SE / FAS))
Piia Lieste (FI / TO) työparina työryhmä Hugger-Mugger (Maria Hägglund, Catarina W.
Källström and Elinor Ström (SE / FAS)
Veera Tamminen (FI / TO), työparina Sonja Löfgren-Birch (SE/FI / FAS)
Paavo Halonen (FI / TO), työparina Lotte Nilsson-Välimaa (SE / FAS)
Virpi Vesanen-Laukkanen (FI / TO), työparina Maria Sandstig (SE / FAS)
Laura Pehkonen (FI) / TO), työparina Takao Momiyama (SE / FAS)
Riikka Peltola (FI / TO), työparina Ellen Skafvenstedt (SE / FAS)

Lisäksi näyttelyyn osallistuu Elina Laitinen (FI), työparina Gunnel Pettersson (SE / FAS)

TO:n taiteilijoiden osallistumista Länk–Link–Linkki II -tapahtumaan ovat tukeneet Suomalais-ruotsalinen kuluttuurirahsto sekä FRAME.
 

Lue myös: https://handarbetetsvanner.se/kalender/lank-link-linkki-ii/


Frame_logo_CAF_rgb_Black copy.jpeg


Kulturfonden_logo.jpeg

   Anna Hackman, 2023