Taiteilijat O
fi en sv

2.12. 2020

HAE MUKAAN TAITEILIJAT O:N JA FIBER ART SWEDENIN YHTEISNÄYTTELYYN

Taiteilijat O järjestää yhteisnäyttelyn ruotsalaisen Fiber Art Swedenin kanssa Hanasaaren galleriassa, joka sijaitsee Suomalais-ruotsalaisen kulttuurikeskuksen tiloissa. Näyttely on esillä syyskuusta 2021 vuoden 2022 alkuun saakka.

* * *

HAE MUKAAN TAITEILIJAT O:N JA FIBER ART SWEDENIN YHTEISNÄYTTELYYN

 

Taiteilijat O järjestää yhteisnäyttelyn ruotsalaisen Fiber Art Swedenin (https://www.fiberartsweden.nu/) kanssa. Yhdessä tekeminen ja vuorovaikutteisuus ovat vahvasti läsnä näyttelyssä ja sen suunnittelussa sekä oheisohjelmassa. Näyttely järjestetään Hanasaaren galleriassa, joka sijaitsee Suomalais-ruotsalaisen kulttuurikeskuksen tiloissa. Näyttely on esillä Hanasaaressa syyskuusta 2021 vuoden 2022 alkuun saakka.

 

Näyttelyyn valitaan yhteensä enintään 12 taiteilijaa, kuusi Suomesta ja kuusi Ruotsista. Taiteilijat O:n jäsenet ovat tervetulleita osallistumaan portfolioilla tapahtuvaan taiteilijahakuun, jonka perusteella mukaan valitaan suomalaiset taiteilijat. Valinnan tekevät ruotsista näyttelyyn kutsutut Fiber Art Swedenin taiteilijat. Haku näyttelyyn on avoinna 17.1.2021 klo 24.00 asti.

 

Näyttelyn yhteydessä järjestetään oheisohjelmaa, joka sisältää ohjelmallisen verkostoitumistapahtuman sekä työpajoja. Verkostoitumistapahtuma sisältää mm. yleisölle avoimia taiteilijaluentoja sekä molempien yhdistysten jäsenille suunnattuja työpajoja ja työhuone- ja näyttelykäyntejä. Lisäksi syksyn ja talven kuluessa järjestetään yleisölle avoimia työpajoja, jota varten toteutetaan erillinen ideahaku helmikuussa 2021. Myös näyttelyyn valitut taiteilijat voivat halutessaan osallistua työpajojen ideahakuun.

 

 

HAKUOHJEET JA HAUN EHDOT

 

Näyttelyn aika ja paikka

Hanasaaren galleria

Hanasaarenranta 5

00210 Helsinki

 

Näyttely on esillä syyskuusta 2021 vähintään tammikuun 2022 loppuun saakka. Näyttelyn ajankohta tarkentuu kuluvan vuoden loppuun mennessä. Näyttely on avoinna päivittäin klo 10-20 (poikkeuksena viralliset juhlapyhät). Näyttelypaikassa on kameravalvonta.

 

Linkissä lisätietoa näyttelypaikasta sekä gallerian pohjapiirros:

https://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/taide-ja-kulttuuri/galleria/

 

Teema

Näyttelyn temaattinen lähtökohta on yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus. Näyttelyyn valitut taiteilijat valitsevat näyttelyn lopullisen teeman yhdessä ja tulkitsevat sitä vapaasti omista lähtökohdistaan.

 

Kuka voi osallistua

Haku on avoin Taiteilijat O ry:n jäsenille. Työryhmissä voi lisäksi olla myös ei-jäseniä.

 

Hakemuksen tekeminen ja hakuaika

Näyttelyyn haetaan Finnishdesigners portfolioilla, jotka sijaitsevat osoitteessa https://www.finnishdesigners.fi/. Ulkoasultaan yhtenäiset portfoliot ovat vertailukelpoisia keskenään, joka edesauttaa valintamenettelyä. Jokaisella Taiteilijat O:n jäsenellä on mahdollisuus perustaa Finnishdesigners portfolio ilmaiseksi omalla nimellään. Jos nimelläsi ei vielä ole portfoliota, pyydä sitä Ornamosta sähköpostilla: muotoilu(at)ornamo.fi

Portfolioon kirjaudutaan käyttäjätunnuksella, joka on muotoa “etunimi.sukunimi” sekä salasanalla. Jos olet unohtanut salasanan, voit pyytää sen vaihtamista kirjautumissivulta ja luoda uuden sähköpostiisi lähetetyn linkin kautta.

Kun olet päivittänyt/tehnyt Finnishdesigners portfoliosi, lähetä linkki siihen 17.1.2021 klo 24.00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen projects@artists-o.fi. Kirjoita viestin otsikoksi “Hanasaari 2021” ja liitä viestiin kuittikopio maksetusta jurytysmaksusta.

Työryhmien taiteilijat lähettävät yhteisen viestin, josta käy ilmi työryhmään kuuluvien taiteilijoiden nimet sekä linkki vähintään yhden työryhmän jäsenen Finnishdesigners portfolioon, jossa on kuvia työryhmän aikaisemmista teoksista.

Ohjeet portfolion tekemiseen ovat alla kohdassa “Finnishdesigners portfolio”. Linkissä on malli portfolion tekemistä varten www.finnishdesigners.fi/portfolio/katja.kotikoski

Myöhästyneitä ja/tai puutteellisesti tehtyjä hakemuksia ei huomioida. Valinnoista tiedotetaan kaikille hakijoille tammikuun loppuun mennessä.

 

Finnishdesigners portfolio

Portfoliosta tulee käydä ilmi vähintään seuraavat tiedot:

-       Etunimi Sukunimi

-       Ammattinimike englanniksi

-       Ansioluettelo englanniksi

-       Artist statement tai työnkuva englanniksi

-       Julkinen sähköpostiosoite

-       Vähintään 5 teoskuvaa viimeaikaisista tai muuten ajankohtaisista teoksista

-       Kuvatiedot englanniksi: Teoksen nimi, vuosi, materiaali ja tekniikka, teoksen koko: leveys (width), korkeus (hight), syvyys (depth)

 

Taiteilijoiden valinta

Näyttelyä varten järjestetään erilliset taiteilijavalinnat Suomessa ja Ruotsissa. Ruotsalaiset taiteilijat osallistuvat näyttelyyn kutsuttuina. Kutsujina toimivat Fiber Art Swedenin taiteilijat Maria Sandstig https://fiberartsweden.nu/artist/maria-sandstig ja Lotte Nilsson-Välimaa https://fiberartsweden.nu/index.php/artist/lotte-nilsson-valimaa

 

Suomessa näyttelyyn osallistuvat taiteilijat valitaan portfolioiden perusteella. Valinnan tekevät ruotsista näyttelyyn osallistuvat taiteilijat. Taiteilijavalinnoissa painotetaan aikaisemman tuotannon visuaalista laatua ja käsitteellistä sisältöä sekä potentiaalia mielenkiintoisen vuorovaikutuksen muodostumiseen näyttelyyn osallistuvien taiteilijoiden välille.

 

Teokset

Jokainen näyttelyyn valittu taiteilija tai työryhmä voi osallistua näyttelyyn yhdellä teoksella ellei toisin sovita. Taiteilijat  sopivat näyttelyyn tulevista teoksista yhdessä ja ovat vastuussa niiden taiteellisesta ja sisällöllisestä laadusta. Näyttelyyn tulevien teosten tulee olla ajankohtaisia ja näyttelyn teemaan sopivia. Erityisesti kannustetaan tekemään näyttelyä varten täysin uusia teoksia. Valmiiden teosten tulee olla vuonna 2018 tai sen jälkeen valmistuneita.

 

Taiteilijat vastaavat itsenäisesti omien teostensa valmistamisesta. Teosten ripustamisessa on otettava huomioon turvallisuus ja näyttelytilan käyttöön liittyvät rajoitukset ja ohjeistus. 

 

Teoksia on mahdollista sijoittaa myös ulos, niille erikseen osoitetuille paikoille. Ulkoteoksissa on kiinnitettävä erityistä huomiota turvallisuuteen ja toteuskelpoisuuteen. Tarvittaessa Taiteilijat O sopii ulos tulevien teosten luvista ja sijainnista Suomalais-ruotsalaisen kulttuurikeskuksen kanssa. Ulkoteoksista neuvotellaan tapauskohtaisesti ja taiteilijan on varauduttava siihe, että ulkoteokselle ei anneta lupaa.

 

Tarvittaessa Taiteilijat O sopii mahdollisten AV-laitteiden lainaamisesta ja käyttämisestä Suomalais-ruotsalaisen kulttuurikeskuksen kanssa. AV-laitteiden lainaamisesta ja käyttämisestä sovitaan tapauskohtaisesti ja taiteilijan on varauduttava siihen, että hänen pitää käyttää omia laitteita.

 

Rahoitus ja näyttelypalkkiot

Näyttely ja sen oheisohjelma rahoitetaan apurahoilla, lipputuloilla, teosmyynnillä ja jurytysmaksuilla. Näyttelyyn osallistuminen on taiteilijoille ilmaista. Mahdollisuuksien mukaan näyttelyyn osallistuville taiteilijoille maksetaan tekijänoikeudellinen näyttelykorvaus ja/tai näyttelypalkkio. Työryhmä tulkitaan yhdeksi osallistujaksi, sen henkilömäärästä riippumatta. Korvausten ja palkkioiden maksaminen riippuu hankkeelle myönnetystä ulkopuolisesta rahoituksesta.

 

Jurytysmaksu

Jurytysmaksu 25€ maksetaan Taiteilijat O ry:n tilille. Jurytysmaksun tulee olla suoritettu ennen hakuajan päättymistä 17.1.2021 klo 24.00. Kuittikopio maksusta lähetetään hakemuksen yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen projects@artists-o.fi

Maksun saaja:Taiteilijat O ry

Pankki: Nordea

IBAN-tilinumero: FI41 1745 3000 0104 72

Maksun viesti: ”Hanasaari 2021 Hakijan Nimi”

 

Teosten myynti

Teosten myynnistä peritään 30% myyntiprovisio (alv 0%).

 

Työryhmä

Anna Hackman, Katja Kotikoski, Laura Pehkonen, Virpi Vesanen-Laukkanen

 

Tiedustelut

Hakemuksen tekemiseen ja näyttelyn sisältöön liittyviin tiedusteluihin vastataan sähköpostilla osoitteessa projects@artists-o.fi

 

 

​​​​​​​