fi en

Taidetta kotiin ja julkiseen tilaan

Taiteilijat O:n jäsentaiteilijat edustavat laajasti nykykuvataidetta. Taiteilijat toteuttavat niin suuria julkisen taiteen teoksia kuin uniikkia piensarjatuotantoa.

Kuinka hankkia?

Suoraan taiteilijoilta

Monilla taiteilijoilla on verkkosivut joilla esitellään myös teoksia. Mikäli mieleinen teos tai taiteilija löytyy, kannattaa ottaa taiteilijaan yhteyttä. Kaikki teokset eivät useinkaan ole sivuilla esillä, ja juuri se sopiva voi löytyä taiteilijan kätköistä.

Monet taiteilijat tekevät myös tilaustöitä. Jos juuri tietyn taiteilijan teokset kiinnostavat, niin ota rohkeasti yhteyttä taiteilijaan ja kysy mahdollisuudesta tilata itselle sopiva teos.

Linkkejä taiteilijoiden verkkosivuille löytyy Jäsenlistasta.

Verkosta

Joillain jäsenillämme on myyntiä tai oma verkkokauppa omilla sivuillaan. Toiset ovat mukana laajemmissa verkkokauppasovelluksissa.

Jäsentemme ja muiden ornamolaisten verkkokauppoja: www.finnishdesigners.fi/verkkokaupat

Näyttelyistä

Jäsenten näyttelyistä löytyy tietoa taiteilijoiden omilta nettisivuilta sekä Taiteilijat O:n Facebook-sivuilta.

Ornamon Teosmyyntinäyttelystä

Ornamo järjestää keväisin Helsingissä Kaapelitehtaalla Teosmyyntinäyttelyn, jossa teoksiin pääsee helposti tutustumaan paikan päällä. Ornamon Teosmyynti on vuosittainen taideteollisen taiteen myyntitapahtuma, joka kerää ostajia ja alan toimijoita Helsingin Kaapelitehtaalle hankkimaan taidetta koteihin ja julkisiin tiloihin. Ornamon Teosmyynnissä on esillä laaja kattaus suomalaista taideteollista taidetta, pienoisveistoksia, koruja, keramiikka-, metalli-, lasi- ja tekstiilitaidetta sekä uniikkeja esineitä.

Tapahtuma on ns. take away -näyttely, josta ostaja saa teoksen heti mukaansa. Kun teos myydään näyttelyssä, taiteilija voi tuoda tilalle uuden, joten Teosmyynti tarjoaa vaihtuvaa katsottavaa ja ostettavaa koko tapahtuman ajan.

Teosmyyntinäyttelystä tiedotetaan alkuvuodesta Ornamon sivuilla sekä ajankohtaista-sivullamme.

Lisäksi useat jäsentaiteilijamme osallistuvat Ornamon Design joulumyyjäisiin. Tapahtumassa on esillä suomalaista huippumuotoilua, taidekäsitöitä, muotia, sisustusta ja grafiikkaa alojensa ammattilaisilta ja uusilta lupauksilta.

TAIDElainaamoista

Useat jäsentaiteilijamme kuuluvat lisäksi paikallisiin taiteilijaseuroihin. Useilla taiteilijaseuroilla on taidelainaamoja, joista lainaaminen tapahtuu kuukausijaksoissa ja vuokra riippuu teoksen hinnasta alkaen muutamasta kympistä kuukausittain. Teoksen voi lunastaa omakseen kertaostona tai kuukausimaksua maksamalla kunnes teos on kokonaan maksettu. Asiakkaana voi olla yksityinen henkilö, yritys tai yhteisö.