fi en

Jäseneksi

Taiteilijat O ry:n jäseniksi voidaan hyväksyä taiteilijoita, jotka käyttävät kuvataiteen kenttään luettavissa teoksissaan taideteollisen taiteen perinteisiin pohjautuvaa materiaalipohjaista ilmaisua konkreettisena tai käsitteellisenä lähtökohtana. Valintaan vaikuttavina tekijöinä arvioidaan mm. taidekoulutus, taiteellinen toiminta suhteutettuna ammatti-ikään: näyttelytoiminta, apurahat ja palkinnot, kokoelmat ja julkiset teokset, muu toiminta taiteilijana sekä näytekuvat (portfolio) ja sanallinen kuvaus hakijan taiteesta.

Taiteilijat O ry on Teollisuustaiteen Liitto Ornamon jäsenyhdistys. Ornamon sääntöjen mukaan jäsenyhdistysten kaikkien jäsenten tulee kuulua myös Ornamoon henkilöjäseninä. Ornamon sähköisen jäsenhakukaavakkeen voit täyttää Ornamon sivuilla.

Mikäli olet jo Ornamon jäsen ja haluat hakea myös Taiteilijat O:n jäsenyyttä, voit lähettää hakemuksen suoraan osoitteeseen taiteilijat.o.ry(at)gmail.com. Jäsenhakemukseen tulee liittää ansioluettelo sekä taiteilijan työskentelyä monipuolisesti tekstein ja kuvin esittelevä portfolio tai linkki taiteilijan nettisivuille, joista löytyy kattava esittely taiteilijan tuotannosta.

Taiteilijat O ry:n hallitus käsittelee saapuneet jäsenhakemukset kokouksissaan. Jäsenhakemuksia käsitellään läpi vuoden paitsi kesäisin, jolloin hallitus ei kokoonnu.

Jäsenkriteereistä:

Valinnan perusteita, joiden yhteispaino vaikuttaa jäseneksi hyväksymiseen:

• taidekoulutus

Taiteellinen toiminta suhteutettuna ammatti-ikään:

• näyttelytoiminta:
    • yksityisnäyttelyt, näyttelypaikan merkittävyys arvioidaan
    • ryhmänäyttelyt, näyttelypaikan merkittävyys arvioidaan
    • valtakunnallisesti merkittävät jurytetyt näyttelyt
    • merkittävät ulkomaiset jurytetyt näyttelyt
    • kutsunäyttelyt, merkittävyys arvioidaan
  • apurahat ja palkinnot:
    • valtion taiteilija-apurahat