Taiteilijat O
fi en

Kuukauden taiteilijat vuonna 2017

Kuukauden taiteilija
marraskuu 2017

Virpi Vesanen-Laukkanen

Taiteilijat O ry:n verkkogalleriassa esitellään kalenterikuukausittain vaihtuva ajankohtainen ja kiinnostava kuukauden taiteilija. Verkkogallerian näyttely koostuu kuukauden taiteilijan teoskuvista, ansioluettelosta sekä taiteilijan työskentelyn taustojen ja tavoitteiden esittelystä (artist's statement). Näyttelyajan päätyttyä, aiempien kuukauden taiteilijoiden näyttelyt jäävät verkkosivulle muodostaen Taiteilijat O ry:n taiteilijoita laajemmin esittelevä verkkogallerian.

Vuoden 2017 kuukauden taiteilijat työryhmässä ovat Leena Illukka, Laura Pehkonen ja Veera Tamminen.

Vuoden 2017 kuukauden taiteilijat valitsi Galleria G12:n galleristi Anni Koskinen. Hän tutustui jäsentaiteilijoiden nettisivuihin tai taiteilijoiden erikseen lähettämään kuvamateriaaliin. Kiinnostavista ja ajankohtaisista taiteilijoista valinnan tekeminen ei ollut helppoa. Taiteilijoita valittiin yhteensä kahdeksan.

Galleristi Anni Koskisen galleriassa Annankadulla sekä G12 Kuopiossa esitellään modernia nykytaidetta ja kuvataiteilijoita, jotka teoksissaan käyttävät myös materiaalipohjaista ilmaisua ja joiden taiteessa näkyvät taideteollisuuden perinteet.

Tämän vuoksi oli luontevaa, että juuri Anni Koskista pyydettiin kuratoimaan vuoden 2017 Taiteilijat O ry:n kuukauden taiteilijat. Galleristi Anni Koskisen näkemyksen ja taide-elämän tuntemuksen ansiosta olemme saaneet mielenkiintoisen läpileikkauksen jäsentaiteilijoidemme vahvasta ilmaisusta nykytaiteen kentässä.


kevätkaudella


syyskaudella


Kuukauden taiteilija –työryhmä onnittelee valittuja

Leena Illukka, Laura Pehkonen, Veera Tamminen


Vuoden 2018 kuukauden taiteilijat

Kuukauden Taiteilijat 2018 valitsi näyttelijä Liisu Aurasmaa. Aurasmaa on Pohjanmaan taidetoimikunnan jäsen ja oman näyttelijätyönsä lisäksi kirjoittanut ja myös ohjannut draamaa.Taiteilijoita valittiin yhteensä 8.
Kuukauden Taiteilijat 2018 ovat


kevätkaudella:

helmikuu Annukka Mikkola
maaliskuu Ulla Harju
huhtikuu Taru Syrjänen
toukokuu Leena Mäki - Patolasyyskaudella:

syyskuu Tiia Matikainen
lokakuu Deepa Panchamia
marraskuu Veera Kulju
joulukuu Heidi Puumalainen
Onnittelut valituille!

Lisätietoja:

Kuukauden taiteilija -työryhmä

Leena Illukka, LauraPehkonen, Veera Tamminen

kk.taiteilijat@gmail.com

http://www.artists-o.fi/fi/kuukauden-taiteilija