Taiteilijat O
fi en

Kuukauden taiteilijat vuonna 2017

Kuukauden taiteilija
syyskuu 2017

Aino Favén

Taiteilijat O ry:n verkkogalleriassa esitellään kalenterikuukausittain vaihtuva ajankohtainen ja kiinnostava kuukauden taiteilija. Verkkogallerian näyttely koostuu kuukauden taiteilijan teoskuvista, ansioluettelosta sekä taiteilijan työskentelyn taustojen ja tavoitteiden esittelystä (artist's statement). Näyttelyajan päätyttyä, aiempien kuukauden taiteilijoiden näyttelyt jäävät verkkosivulle muodostaen Taiteilijat O ry:n taiteilijoita laajemmin esittelevä verkkogallerian.

Vuoden 2017 kuukauden taiteilijat työryhmässä ovat Leena Illukka, Laura Pehkonen ja Veera Tamminen.

Vuoden 2017 kuukauden taiteilijat valitsi Galleria G12:n galleristi Anni Koskinen. Hän tutustui jäsentaiteilijoiden nettisivuihin tai taiteilijoiden erikseen lähettämään kuvamateriaaliin. Kiinnostavista ja ajankohtaisista taiteilijoista valinnan tekeminen ei ollut helppoa. Taiteilijoita valittiin yhteensä kahdeksan.

Galleristi Anni Koskisen galleriassa Annankadulla sekä G12 Kuopiossa esitellään modernia nykytaidetta ja kuvataiteilijoita, jotka teoksissaan käyttävät myös materiaalipohjaista ilmaisua ja joiden taiteessa näkyvät taideteollisuuden perinteet.

Tämän vuoksi oli luontevaa, että juuri Anni Koskista pyydettiin kuratoimaan vuoden 2017 Taiteilijat O ry:n kuukauden taiteilijat. Galleristi Anni Koskisen näkemyksen ja taide-elämän tuntemuksen ansiosta olemme saaneet mielenkiintoisen läpileikkauksen jäsentaiteilijoidemme vahvasta ilmaisusta nykytaiteen kentässä.


kevätkaudella


syyskaudella

  • syyskuu Aino Favén
  • lokakuu Kristian Venäläinen
  • marraskuu Virpi Vesanen-Laukkanen
  • joulukuu Tatu Vuorio


Kuukauden taiteilija –työryhmä onnittelee valittuja

Leena Illukka, Katja Kotikoski, Veera Tamminen


Vuoden 2018 kuukauden taiteilijat

Vuoden 2018 kuukauden taiteilijat valitsee näyttelijä Liisu Aurasmaa. Aurasmaa on Pohjanmaan taidetoimikunnan jäsen ja oman näyttelijätyönsä lisäksi kirjoittanut ja myös ohjannut draamaa. Toisen taiteen lajin edustajan toivomme löytävän uuden näkökulman tarinallisuuteen. Mikäli hakemuksia ei tule tarpeeksi, niin Kuukauden taiteilija -työryhmä ehdottaa jäsentaiteilijoistamme sopivaksi katsomiaan ja pyytää heiltä teoksia tarjolle. Taiteilijoita valitaan yhteensä kahdeksan, jotka esitellään Taiteilijat O:n verkkogalleriassa ja Facebook -sivulla sekä Ornamon lehdessä.

Teosten tarjoaminen

Taiteilija voi hakea 1 – 3 teoksella. Mukaan liitetään muutama lause, runo, laulun säkeistö tai video kertomaan teoksen syntyhistoriasta.
Kuva-aineistot ja tarinat lähetetään yhtenä pdf -tiedostona. Video- ja ääniteokset lisätään hakemukseen sähköisenä linkkinä. Teosehdotukset lähetetään Kuukauden taiteilija sähköpostiin: kk.taiteilijat@gmail.com

Hakuaika

Kuukauden taiteilija 2018 teosehdotukset on toimitettava viimeistään 15.9.2017 mennessä. Valinnoista ilmoitetaan valituille taiteilijoille marraskuun alussa.

Hyväksymällä valinnan kuukauden taiteilijaksi sitoutuu taiteilija toimittamaan tarvittavan aineiston verkkogalleriaan sekä Ornamon lehteen.


Lisätietoja: Kuukauden taiteilija -työryhmä: Leena Illukka, Laura Pehkonen, Veera Tamminen (kk.taiteilijat@gmail.com